Terveysturvallisuus, yksityisasiako?

TERVEYSTURVALLISUUS suhteessa yksityisyyden suojaan?

Turun Sanomissa 16.10.2021 on artikkeli otsikolla: ”Koronahoitopotilaista ennätysmäärä TYKS’in erityisvastuualueella”. Kasvanut osuus selittyy pitkälti sillä, että teho-osastoja kuormittavien rokottamattomien nuorten potilaiden määrä on jatkuvasti lisääntynyt.

Teho-osaston ylilääkäri Mika Valtonen: ”Syys-lokakuun aikana teholla hoidetuista koronapotilaista 40 prosenttia on ollut alle 40-vuotiaita. Tästä ikäryhmästä noin joka neljäs on edelleen rokottamatta”.

Tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo: ”Jos hengitysvaje nesteytyksestä, lisähapesta ja lääkityksestä huolimatta pahenee, osa potilaista joutuu tehohoitoon. Tämä tilanne ennen tehohoitoa on potilaalle hyvin epämiellyttävä. Hapetus heikkenee, ihminen haukkoo henkeä ja meinaa tukehtua. Osa potilaista tarvitsee välittömästi hengityskonehoitoa”.

VASTAPUOLI piikkikammolle? Terveysturvallisuus on enemmän kuin yksityisasia.

2 ajatusta aiheesta “Terveysturvallisuus, yksityisasiako?”

  1. Sairaalat täyttyvät, mutta koronatilanne on ”liian hyvä” rajoituksille – ylilääkäri pelkää tilanteen kroonistuvan
    Päävastuu koronatoimista on nyt paikallisilla viranomaisilla, ei hallituksella. Ravintolarajoituksilla arvioidaan olevan kaikkein suurin merkitys epidemian torjumisessa,

  2. NÄINKIN … Laumasuoja ilman RAJOITUKSIA ja rokotuksiako? Miten koronan torjuntaa pitäisi mitata? Professorin laskelman mukaan pelastetut elinvuodet ovat maksaneet kymmeniä kertoja kohtuuhintaa enemmän
    Koronaa on torjuttu kohtuuttomalla hinnalla, kun käyttöön otettiin laajat sulkutoimet, professori Paul Lillrank sanoo. Koronan kustannusten mittaaminen on kuitenkin vaikeaa, koska emme tiedä mitä olisi tapahtunut, jos olisimme tehneet toisin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa