(30.5-2022) Kaatuneitten muistolle

Sotavainajien muiston vaalimisyhdistyksen Pertti Suomisen luento 29.5-2022 toiminnasta vainajien etsinnöistä ja löytyneiden kotiuttamisesta.

KIITOS sotavainajien etsintäryhmille ja erityisesti Punnusryhmän jäsenille suuren mittakaava työstä vainajien kotiuttamisesta. Sota Euroopassa koskettaa laajasti kansoja kautta maailman.

1 ajatus aiheesta “(30.5-2022) Kaatuneitten muistolle”

  1. KULUNEEN viiden vuoden ajalle 2017 – 2022 on henkilötasolla osunut kokemusjaksona vahva tarina, liittyen Suomen ja Ukrainan kansojen historiaan; 83. vuoden aikaerolla. Sodan syttyminen Euroopassa ei pitänyt olla mahdollista. Näin kuitenkin Ukrainassa katoaa sotavainajia, joita omaiset etsivät, surevat ja kaipaavat aivan kuin talvi- ja jatkososan suomalaisten sotilaiden perheet…

    ISÄNI sisaren Elviira-tädin sanat, kun hän muistutti: ”Jos Teitä tulee vastaan mies sotavaatteissa ja reppu selässä, ottakaa hänet vastaan lämmöllä ja rakkaudella.” Paluu kotiin tavalla tai toisella, tietoisesti on ollut usko ja toivo vuosikymmenten ajalla…

    Kuvassa Elviira-tädin pojan tytär ja hänen poikansa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa