(17.4-2022) Pääsiäisterveisiä

VAIHTEEKSI inhimillisempää:

”Heippa!

Kevät kukkii komeimmillaan, täysikuu valaisee yön päiväksi, linnut metelöivät pesäpuuhissaan, aurinkoisuutta, sahara- ja siitepölyä ilmassa. Pitkänä perjantaina liikenne Alppien eteläpuoliseen kesälämpöön vilkasta. Kello 12:30 seisova jonotusruuhka Gotthard-maantietunnelin suulla 21 kilometriä pitkä, odostusaika 3,5 tuntia. Pikkulasten kanssa kyydissä täytyy olla melkoinen koettelemus.

Karin lounaslautasella aluksi lihaliemikeitto omien puutarhan yrttien kera ja salaattia, patonkiviipale naapurikylän leipomosta, paistettua kuhaa (stizostedion luciaperca) pakasteesta, pyydetty 13.12.2021 Dnipro-joelta Ukrainassa, ostettu 14.4.2022 EU:sta, keitettyjen perunoiden, paistetun sipulin ja majoneesin kera. Perjantai on kalapäivä.

Rauhallinen reportteri pääsiäispäivänä 2022
Kari

(Hyvin pitkältä ajalta somekaveri)
Otsikossa kuvituskuva

Karin viesti: RAUHANKYYHKY 19.4.2022

* KARIN VIESTI 19.4.2022: Tänään myös erikoinen päivä.
Kurnutusta ja ääntelyä on kuulunut jo jonkin aikaa. Siipien lätkytyskin vilahtanut silmien edestä. Jossakin lähellä ilmeisesti kyyhkyset rakentavat pesää. Ainakin tuollainen on tullut silloin tällöin suomalaiseen pihakoivuumme repimään versoja irti. Vaivihkaa tätä tekevät. Lintua ei tavallisesti melkein huomaa. Tänään pääsiäismaanantaina aamulla kuvaaminen onnistui. Videona linnun touhut ja ääni olisivat tietenkin hauskaa katsottavaa. Suun aukaisut ja silmien kiinnilaittamiset, elehtimiset ja tasapainoilut. Kovin hyvää lentotaitoa tällä ei näyttänyt olevan.
Luonnossa on järjestys. Poliisina ja valvojana toimii haukka katsellen reviiriä jostain korkealta. Varikset ja korpit kuuluvat puhtaanapitolaitokseen, niilläkin pesäpuuhat käynnissä. Maatalon kanat ja kukko ovat „kirkkokuorossa“. Talitintit lienevät matkanneet pohjoisemmaksi, samaten rastaat. Pääskysiä ei ole vielä näkynyt.
Kaikkea katsomista ihan kotipihassakin.
Tervehtien ja kiitos tuntemuksistasi
Kari

Suomen joutsen, kevään airut.

1 ajatus aiheesta “(17.4-2022) Pääsiäisterveisiä”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa