(24.12-2017) Turun virastotalon juhlassa

Turun ja Porin läänin päättäjäiset 30. elokuuta 1997.

Turun Virastotalon juhlassa 550 kutsuvierasta. Toimin juhlatoimikunnan puheenjohtajana ja tilaisuuden juontajana.

ELÄMÄNKOULUSSA KOHTAAMISIA
Olen asunut Turussa Aurajoen kaupungissa yli 40 vuotta.

Otsikon kuvassa Turun ja Porin läänin viimeisen maaherran Pirkko Työläjärven kansalaisjuhlan juhlavastaavat; valmistaudumme runsaan 550. juhlavieraan vastaanottoon elokuussa 1997.

Vaikuttavassa juhlassa kunniavieraita olivat mm. jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth puolisoineen, presidentti Mauno ja Tellervo Koivisto, Ortodoksikirkon arkkipiispa Johannes, sekä kutsuvieraita suuri joukko virkavallan korkeita edustajia.
Juhlaillan isäntänä ja kutsuvieraat vastaanotti arkkipiispa John Vikström. Yllätyksenä maaherralle saatoimme tarjota oopperalaulaja Matti Salmisen esityksen… Ikimuistoinen tapaus.
 
Kuvassa tilaisuuden kutsuvieraita.

5 ajatusta aiheesta “(24.12-2017) Turun virastotalon juhlassa”

 1. Hyvää iltaa Kalevi!
  Isäsi Aate Matias Hautamäki oli enoni.Olemme siis serkut.Äitini oli Ida Hedvig Ojanen, os. Hautamäki.Hän oli muuttanut Nivalasta Iitin pitäjään vähän ennen isääsi. Sieltä hän muutti Alastaron pitäjän Tammiaisten kylään, missä minä synnyin 16.1.1940. Muutimme Turkuun 1950 joulun aikaan.Äitini kuoli 95 vuotiaana 2008 ja on haudattu uurnahautaan Turun uudella hautausmaalla.

  Olen kauan tiennyt isäsi kohtalon ja mm. käynyt läpi JR/5:n sotapäiväkirjan Helsingin pohjoisrannassa. Olen vuodesta 1965 alkaen helsinkiläinen, mutta poika- ja nuoruusvuosieni peruja mm. Turun Suunnistajien ainaisjäsen.

  Åidilläni oli se käsitys, että korsusaunaan oli osunut lentopommi, joten mitään Aatesta ei sen vuoksi ole löytynyt kotiin tuotavaksi. En koskaan kertonut hänelle koko totuutta.
  Äitini kirjahyllystä isäsi valokuva on siirtynyt minun kirjahyllyyni.

  Tulin jokin aika sitten tietämään sinusta, kun kesken Jukolan viestin yöseurannan googlasin isäsi nimen.

  Parhain terveisin,
  Lasse Ilmari Ojanen

 2. KIITOS palautteesta. Isäni vaiheista on tullut esille suku-albumeista valokuvia sekä asiakirjakopioita mm. paikallistietoa IITIN Mankalasta. Lähipiirissä on päätetty osoittaa kunnioitusta julkaisemalla niitä liittyen samalla Jari Jaakkolan ”IITIN komppania talvisodassa” -kirjaan, joka on kirjastoista lainattavissa. Henkilökohtaisemmin olen yhteydessä s-postissa tai facebookissa.

  1. Helmikuussa 1950 syntynyt veljeni Teemu Petteri Ojanen haluaa hänkin ottaa yhteyttä sinuun tultuammme tietämään sinun olevan Aate Matias-enomme poika.
   Pete kertoo, että olette joskus tavanneetkin, koskapa olette kumpikin taustaltanne ammattiyhdistysmiehiä.Facebookia hänkään ei harrasta, mutta onhan s-posti ja ihan puhelinkin.

   Terveisin,
   Ilmari

 3. Työura ammattiliitossa (STTK:laisen teollisuuden esimiesten ja suunnittelijoiden etujärjestön Turun toimiston esimiehenä) alkoi tammikuussa 1975 ja päättyi eläkkeelle lähtöön elokuussa 1997.
  Kokemusten osalta 1990-luvun lamavuodet huomioituna kansallinen murrosvaihe oli poikkeuksellinen…
  Saman vuoden 1997 syksyllä avasin internet sivuston http://www.promerit.net
  ja 2016 http://www.kannustamo.net – jossa harrasteessa olen edelleen ”koukussa”.
  Isäni Aate Matias Hautamäen elämänvaiheet avautuivat maaliskuussa 2017, kun serkkuni Onni Hautamäen tyttäreltä Riitta Rautaojalta sain yllätyksenä lähes sadan valokuvan ja asiakirjakopioiden ja iittiläisten taholta tulleiden kertomusten kautta.
  Siis, aikamoinen ”paketti” myös kansallista historiaa…
  JOTA EI MIELESTÄNI PIDÄ PIILOTTAA.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa