Maailmankirjat kääntyneet

Neuvostoliitto sai toisessa maailmansodassa massiivista materiaaliapua Yhdysvalloilta.

Vaikka sodan tapahtumia dokumenteissa kerrataan, siitä ei juuri puhuta. Avun merkitys sodan lopputuloksen kannalta oli ratkaisevan tärkeää.
Toimittaja Raimo Vahteran kirjoitus Turun Sanomissa 24.8.2024

2 ajatusta aiheesta “Maailmankirjat kääntyneet”

  1. Wilson soitti Kanadanpressalle, kun Trotski oli pidätetty. Hän halusi Trotskin ja 300 muun ammattivallankumouksellisen mennä Venäjälle vallankumousta tekemään. USA vaikutti siihen, että kommunismia ei tukahdutettu suurvaltainterventioilla. USA:sta rahoitettiin vahvasti kommunistivallankumousta. Myös Euroopan pankeista. Valkoinen armeija ei saanut tukea. Länsi rakensi Neuvostoliiton ja ison osan puna-armeijaa. Yhteistyö oli saumatonta ja myös ns. kylmän sodan aikana USA:sta virtasi teknologiaa ja jopa viljaa. FDR värväsi hallintonsa täyteen juutalaisia kommunisteja. USA:n eliitti on samaa heimoa kuin mitä Venäjän oligarkit, KGB ja Putin.

    Maailmankirjat eivät ole sekaisin menneet, vaan aina näin. Siksi Ukrainaa ei tueta tarpeeksi eikä se saa voittaa. Siksi edes Putinia ei haluta syrjäyttää eikä Venäjällä mullistuksia tai hajoamisia. Se on sa globaalia imperiumia

    1. Tiputanssajan näkemyksessä on historian tosiasioita. Maailmankirjat ovat aina olleet nurinkuriset maalais- ja kaupunkilaisjärkeilyllä ymmärtää.
      YLE:n Areenassa on dokumenttisarja https://areena.yle.fi/1-50397617 toisen maailmansodan tapahtumista, eri armeijakuntien kytkennöistä.

      Vaietut arktiset sodat on historiadokumenttisarja, joka avaa toisen maailmansodan sekä kylmän sodan arktiset tapahtumat ennennäkemättömällä tavalla. Ensimmäinen kausi paljastaa vähälle huomiolle jääneen kokonaiskuvan toisen maailmansodan tapahtumista pohjoisessa. Toinen tuotantokausi avaa viisi vuosikymmentä kestäneen hyytävän suurvaltapelin arktisella alueella vakoiluoperaatioineen, hyökkäyssuunnitelmineen ja ydinkokeineen. Uutta tietoa maailmaa järisyttäneisiin tapahtumiin tarjoavat kansainväliset asiantuntijat, kenttätutkimukset, vasta avautuneet arkistot ja ennennäkemätön kuvamateriaali.

      Näytä lisää

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa