(9.6-2022) Oligarkien Venäjä?

Vladimir Putinin etupiirin saavutus kartalla … Hinta Brittiarvio: Venäjä menettänyt Ukrainassa jo 50 000 sotilasta

Rauno Jokiniemen mielipide 9.6.2022, Turun Sanomat

Kuinka kauan Venäjän kansalaiset hyväksyvät tämän olotilan?
On aivan selvää, että Putinilla ei ole mahdollisuutta palata enää Neuvostoliiton suuruuden aikoihin.

3 ajatusta aiheesta “(9.6-2022) Oligarkien Venäjä?”

  1. Jokiniemi kysyy: ”Kuinka kauan venäläinen kansa hyväksyy Putini [oligarkien] toimet Ukrainassa ja etenkin sotatilan tuomat ”kuristukset” kansalaisten elämässä Venäjällä; Kansaahan ”suojellaan” koronapandemian nimissä, mm. mielenilmaisujen estämisessä; Miten kauan ”koronapoliisien” uskollisuutta riittää? DDR:n ja Romaniankin ”stasit” vaihtoivat sulavasti uniformut…
    Toki on turvallisempaa pamputtaa omia kansalaisia kuin joutua sotilaana ukrainalaisten maalitauluksi… järjettömässä sodassa…

  2. * MIKSI sosiaalinen demokratia ei sovellu venäläisille? MITÄ venäläiset (kansa) saavat omaan elämänlaatuunsa oligarkien valtarakenteelta, jossa Vladimir Putin on vain keulakuva… MIKÄ taho venäläisiä kansalaistasolla uhkaa, ymmärtääkseni vain oma hallinto, joka on ominut kansallisomaisuuden, sijoittamalla suuret osuudet ulkomaille; tosin nyt jäädytettyinä. Lännen sijoituksia ja yrityksiä on Venäjä [oligarkihallinto] ”sosialisoinut”. Onko Venäjä nykyisellään korttitalona valmiudessa 1991 uusintaan?

  3. PÄÄOMAN ja TYÖN suhdetta pohjoismaiden demokratioissa säätelee mm. ammatillinen järjestäytyminen; ay-liike. Miten lienee Venäjällä?
    VALLANKÄYTÖN JA PÄÄOMIEN suhde demokratioissa on kontrolloitua. Vertailuna Venäjällä oligarkihallinto, kaansallisomaisuus on presidentti Putinin määräysvallassa, kenties peräti mielivallan varassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa