Pähkähullua toimintaa

Halutaan, rokotusta vastustaen, itse tartuttaa itselleen korona.

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueelta kuuluu huolestuneita kaikuja.

Siellä tartunnanjäljitystyön yhteydessä on tullut esille tilanteita, joissa henkilö on ilmoittanut, että hän sairastaa mieluummin koronavirusinfektion kuin ottaa koronarokotteen.

Tiedossa on myös tapauksia, joissa henkilö on hakeutunut altistustilanteeseen tarkoituksellisesti saadakseen itselleen koronataudin ja sitä kautta immuniteetin.

Ilmiö huolestuttaa Peruspalvelukuntayhtymä Kallion infektiolääkäri Arto Niemistä.

– Koronavirusinfektion sairastamiseen liittyy iso riski, sillä etukäteen ei voi tietää, kuinka vakavan tautimuodon sairastunut saa. Osalla oireet ovat lieviä, osalla hyvin vaikeita, jopa tehohoitoa edellyttäviä, Nieminen korostaa.

– Osalla tauti saattaa akuutin vaiheen jälkeen oireilla kuukausia esimerkiksi voimakkaana väsymyksenä ja hengitystieoireina. Tämän vuoksi ei voi suositella immuniteetin tavoittelua taudin sairastamisella, Nieminen toteaa Kallion sivuilla.

COVID-19 on yleisvaarallinen tartuntatauti, ja tautiin sairastuneiden tai sille altistuneiden tulee toimia siten, ettei tauti leviä edelleen. Eristys tai karanteeni on viranomaismääräys, jonka noudattamatta jättäminen on tartuntatautilaissa rangaistava teko.

Omikronin osuus pääkaupunkiseudun koronatartunnoista hurjassa kasvussa

4 ajatusta aiheesta “Pähkähullua toimintaa”

  1. ONNEKSENI kuuskymmentä vuotta sitten muutin sieltä pois…

    TOKI saman sortin kahjoja on täällä varsinaisessa suomessakin, etenkin pääkaupunkiseudulla.

  2. HÄLYTYSRAJAT PAUKKUVAT.

    VIIMEINKIN MINISTERI KRISTA KIURU SAA ARVOSTUSTA.
    Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on saanut runsaasti kiitosta julkisista esiintymisistään. Kiuru puhunut koronatoimista niin Ylen A-Studiossa kuin MTV:n Kymmenen uutisissakin.
    Kiuru sanoi koronaviruksen leviämisen ja uuden omikronmuunnoksen vaativan muun muassa tiukempia rajatoimia ja rokotustahdin kiristämistä. Rokotuksia antamaan Kiuru haluaa mukaan niin työterveyden, opiskelijat, eläkeläiset kuin puolustusvoimatkin.

    Tehohoitaja Soile Ranne tietää koronapotilaiden olevan kuolemanvaarassa: ”Olen se viimeinen ihminen, joka pitää kädestä menehtymisen hetkellä”
    https://yle.fi/uutiset/3-12228135

  3. JOS KOTIRINTAMALLA talvi- ja jatkosodan ajalla olisi samalla asenteella suhtauduttu väestön suojaamiseen, kuin näyttää muutamissa maakunnissa ”kapinahenkeä” rokotusta vastaan ilmenevän.
    Sota-ajan lapsuuden kokemuksella: Uskomustiedolla ei lähimmäistä suojata.
    COVID-19 on yleisvaarallinen tartuntatauti, ja tautiin sairastuneiden tai sille altistuneiden tulee toimia siten, ettei tauti leviä edelleen. Eristys tai karanteeni on viranomaismääräys, jonka noudattamatta jättäminen on tartuntatautilaissa rangaistava teko.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa