(10.6-2022) Työnantajatahon tavoite täyttymässä?

EK:N HÄKÄMIES

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtaja Jyri Häkämies kertoo olevansa tyrmistynyt kunta-alalle neuvotellusta sopimuksesta. Hänen mukaansa on huolestuttavaa, että vaikeuksissa olevalle kuntasektorille luvataan yksityistä sektoria korkeammat palkat.
– Herättää äärimmäistä huolta, ollaan tosi tyrmistyneitä, Häkämies toteaa.

NO, tätähän työnantajataho tahtoi: eri alojen erillisopimuksia… JO VAIN, eikös tämä kehitys ole kansanvaltaa?

Hän arvioi, että tilanteella on erittäin vakava vaikutus syksyllä käynnistyvälle yksityisen alan työmarkkinakierrokselle.

Kenen kassia kannat, sen lauluja laulat? Mitä ovat oman pussin eväät?
Työnantajajärjestö Suomen Yrittäjät pitää kunta-alan palkkaratkaisua esimerkkinä vastuuttomuudesta ja pelkää ”järjettömän” sopimuksen osoittautuvan pahaksi virheeksi. Järjestön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen virittelee työnantajaleirin vastaiskua.

2 ajatusta aiheesta “(10.6-2022) Työnantajatahon tavoite täyttymässä?”

  1. MISSÄ MENNÄÄN?
    ONKO terveydenhuollon merkitys arvostettu? Suomessakin ilman ammattinsa osaavaa hoitoalan henkilökuntaa ei ole minkään toimialojen, vientialojenkaan kilpailukykyä.

  2. MINKÄ taakseen jättää, sen edestä löytää… NYT 2024 Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja hallitus [Riikka Purra ja Arto Satonen] ovat sotkeneet vuosikymmeniä toimineet työmarkkinat, ennakoimattomalla tavalla.

    SEURAUSILMIÖT ovat aktivoitumassa kaduille. ELOKAPINAN -kaltaiset kansalaisliikkeet lissäntyvät ja laajenevat – kiellettyjen poliittisten lakkojen tilalle.

    Viime eduskuntavaalin 2023 vaalituloksena nykyisen hallituksen ohjelma [leikkaukset] ovat tuottaneet kansalaisryhmille pettymyksen ja luottamuksen menetyksen äänestämällä vaikuttamiseen elämänlaadun ylläpitoon ja parantamiseen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa