Kysymys 9

Miksi liittoutuneiden  Skandinavia (Norja) operaatioiden ylin komentaja kenraali  W.E.Ironside kieltää

 

Luulajaan edenneiden joukkojensa sieltä Suomen suuntaan Tornionjoelle  lähetettävien parin varmistusprikaatin joukkoja joutumasta aseelliseen konfliktiin sinne saapuneiden puna-armeijan joukkojen kanssa (Meretskov) ?

One thought on “Kysymys 9”

  1. 4.8.2017
    S-postissa Jouni Jokela; Schweiz:

    Eihän sitä sentään omia vastaan sovi tapella. Tästä samasta syystä Suomella tarjottu avustus eli ajallisesti ja määrällisesti niin paljon. Avun tarjouksella haluttiin vain saada Suomi pysymään sodassa. Mitään aikomusta että Englanti olisi oikeasti taistellut Neuvostoliittoa vastaan ei ollut. Tarkoitus oli vain ryhmitää joukot pohjoiseen yhteisrintamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.