Kysymys 10.

Miksi suomalaiset historiantutkijat eivät ole tähän päivään mennessä lainkaan huomioineet  presidentti J.K. Paasikiven:

” Jatkosodan päiväkirjat” 11.3.1941 – 27.6.1944 / WSOY,1991  s.97-98, teoksen merkintää 23.6.-41, jossa todetaan  Talvisodan yllättävästä päättymisestä  — ”
 
Meidät pelasti Hitler ”. Myöskin” Paasikiven päiväkirjat I , 1944-1956/ P.Reynaud Dagens Nyheter / s. 176

One thought on “Kysymys 10.”

 1. KOMMENTIT US-blogissa: http://kalevikannus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111865-kysymys-10#kommentoi

  ERÄS kommentti US.blogissa
  Kalevi K. ”Miksi suomalaiset historiantutkijat eivät ole tähän päivään mennessä lainkaan huomioineet presidentti J.K. Paasikiven: ” Jatkosodan päiväkirjat” 11.3.1941 – 27.6.1944 / WSOY,1991 s.97-98, teoksen merkintää 23.6.-41, jossa todetaan Talvisodan yllättävästä päättymisestä — ” Meidät pelasti Hitler ”. Myöskin” Paasikiven päiväkirjat I , 1944-1956/ P.Reynaud Dagens Nyheter / s. 176”

  In meiner Meinung nach, meitä ei pelastanut Hitler eikä mikään muukaan totalitaristinen suurvalta. Meitä eivät pelastaneet länsivallat tai Natsi-Saksa, joille olimme vain heidän päämääriensä hyväksi uhrattavia ”pieniä pelimerkkejä”.

  Meidät [tai Teidät, joiden esivanhemmilta peritty kotiseutunne säästyi suurvaltojen miehitykseltä] pelastivat suomalaiset maanpuolustajat, jotka halusivat ”hintaa kyselemättä” puolustaa Suomen suvereniteettia ja oikeutta demokraattiseen yhteiskuntajärjestelmäänsä.

  Tällä hetkellä vain Suomea koskeva voimassapidetty virallinen kansainvälinen asiakirja Pariisin rauhansopimus leimaa Suomen yksin syylliseksi toiseen maailmansotaan ja syyllistää Suomen sota-ajan valtiojohdon ja sitä tukeneet maanpuolustusjärjestöt Suomen Suojeluskunnan, Suomen Aseveljien Liiton ja Lotta-Svärdin kollektiivisesti joko syyllisiksi ihmiskunnan pahimpiin koskaan vanhenemattomiin rikoksiin tai näitä rikoksia tukeneisiin ”fascistisina” lakkautettuihin järjestöhin.

  Suurvaltasotaa ja Stalinin diktatuuria kannattaneet suomalaiskommunistit voivat edelleenkin pitää ”sädekehänsä suorassa” ja olla Leninin hyväksymien legaalien ja illegaalien keinojensa kanssa yhtä mieltä Churchillin Talvisotaan ja länsivaltojen Weserübungiin ja Norjan ja Ruotsin miehittämiseen liittyvän lausuman kanssa:
  ”Meillä on oikeus ja velvollisuus väliaikaisesti luopua lakipykälistä, joita me muutoin pyrimme vahvistamaan. Olisi aika järjetöntä, jos Saksa hyökkääjänä rikkoen lakia saavuttaa ehtoja ja kaiken lisäksi hyötyy siitä, että vastustajat kunnioittavat lakia.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.